Vergunningen

Wanneer u wilt bouwen heeft u daarvoor in enkele gevallen  een vergunning nodig van uw gemeente. Het project dient dan te passen in de omringende bebouwing, ook mogen de omliggende buren geen last ondervinden van het bouwproject.

Vergunningsvrij in een notendop

Wat betreft vergunningsvrij bestaan gemakkelijke basisregels. Een maximaal oppervlak van 30m2, een maximale hoogte van 3meter en niet op de erfscheiding. Per gemeente kan daarnaast nog verschil zijn in regelgeving en bestemmingsplannen. Anders is een vergunning aanvragen verplicht, natuurlijk checken we dit bij de gemeente.

Vergunningaanvraag

aanvraag vergunning vergunningen vergunningsaanvraag vergunningaanvraag

Wij helpen u kosteloos met het aanvragen van een vergunning!

Wij hebben hier al veel ervaring mee en willen u daarom graag de moeite besparen. Indien u besluit tot aankoop over te gaan van een van onze houten garages of bergingen, dan kunnen wij geheel kosteloos de bouwvergunning voor u verzorgen! Uiteraard komen de legeskosten van uw gemeente wel voor uw rekening.

Wat u zelf moet doen:

Het enige wat u dan moet doen is een formulier met persoonlijke gegevens invullen en een situatieschets inclusief kadastrale gegevens naar ons toe sturen. Deze kadastrale tekening is verkrijgbaar bij de afdeling bouw- en woningtoezicht van uw gemeente. Ook is het belangrijk om te weten wat er al aan bouwwerken op  uw erf aanwezig is.

Online checken:

Een eerste check kunt u online doen op omgevingsloket.nl. Komt u er niet uit dan kunt u altijd bij uw gemeente informeren.

Brochure aanvragen?

Gommers Houtbouw is kwaliteit uit Friesland. Wij maken van uw houtbouw idee een praktisch ontwerp. Zaken als onderhoudsarm, energiezuinig en hoge kwaliteit zijn tegenwoordig erg belangrijk, daarom werken we met de beste en meest duurzame materialen. Wilt u een brochure ontvangen van dè houtbouw expert? Vraag dan hier onze uitgebreide brochure aan en dan sturen we deze u per post op.

    Ik ontvang graag jullie houtbouw brochure
    Ik ontvang graag jullie mantelzorgbrochure