Waarom goed ventileren belangrijk is

Volgens de dikke van Dale is de directe betekenis “de lucht verversen”.

Zoals het in een woning belangrijk is om dit te doen is dat bij uw berging of garage net zo belangrijk. En niet alleen voor de binnenzijde, de gebruiksruimte, van uw gebouw is dit belangrijk maar ook voor de buitenzijde.

Al in de bouw wordt er rekening mee gehouden, tussen de houtskeletwand met het vochtregulerend doek en  de houten gevelbekleding zit minimaal 20mm ventilatieruimte. Dit zorgt er voor dat het vocht wat niet naar binnen kan ook niet via de achterzijde van de gevelbekleding naar buiten kan. Het vocht wordt via de ventilatieruimte afgevoerd om rot van binnenuit te voorkomen.

Het is dan ook belangrijk dat u er bij het onderhoud of de jaarlijkse inspectie voor zorgt dat deze ventilatieruimtes open blijven.

Daarnaast is het (natuurlijk)ventileren van uw gebouw uiteraard heel belangrijk, zorg zo veel mogelijk voor verversing van de lucht in uw garage of berging. Als u de auto nat in de garage plaatst zal zonder ventilatie alles in de garage vochtig worden en blijven. Door genoeg te ventileren zorgt u er voor dat het vocht blijft circuleren zodat er uiteindelijk geen schimmel of nog erger optreed. Zet met enige regelmaat een raam en eventueel de deuren open.

Deel dit item op social media
  • Facebook
  • Facebook
  • Facebook
  • Facebook

Brochure aanvragen?

Gommers Houtbouw is kwaliteit uit Friesland. Wij maken van uw houtbouw idee een praktisch ontwerp. Zaken als onderhoudsarm, energiezuinig en hoge kwaliteit zijn tegenwoordig erg belangrijk, daarom werken we met de beste en meest duurzame materialen. Wilt u een brochure ontvangen van dè houtbouw expert? Vraag dan hier onze uitgebreide brochure aan en dan sturen we deze u per post op.

    Ik ontvang graag jullie houtbouw brochure
    Ik ontvang graag jullie mantelzorgbrochure