Funderingen

Fundering voor garage, schuur of tuinhuis

Natuurlijk heeft nagenoeg elk project een goede fundering nodig. Ook dit regelen wij voor u. Daarbij heeft u de keus uit de volgende funderingen:

Betonnen fundering met metselwerk

De fundering onder uw houten berging of garage bestaat uit een 10 centimeter dikke gewapende betonvloer met gewapende vorstrand fundering van 60 centimeter diep. Hierop wordt een 50 centimeter hoge stenen borstwering gemetseld waarop uiteindelijk de berging of garage gemonteerd wordt. Hierbij kan gekozen worden uit een groot scala van metselstenen.

Hardhouten ringfundering

Natuurlijk is er ook een goed alternatief, een hardhouten ringfundering. Er worden hardhouten balken bevestigd aan hardhouten palen die meer dan een meter de grond in worden geheid. Hiermee wordt dan een sterke basis gelegd waarop de schuur gemonteerd kan worden.

Vloer in uw berging of garage

U kunt uiteraard zelf door middel van bestrating op een makkelijke en effectieve manier een vloer krijgen in uw berging of garage. Maar er bestaat ook de mogelijkheid van een houten vloer of vlonder. Net als bij de ringfundering worden dan hardhouten liggers geplaatst welke de basis vormen voor de vloer. Dit kan naar keuze afgewerkt worden met vloerplaten of vlonderplanken.

Gewapende betonvloer

Ook kunt u bij de keuze voor de hardhouten ringfundering een 10cm dikke gewapende betonvloer laten storten, de ringfundering dient dan meteen als bekisting met een waterdichte afsluiting als resultaat. U kunt daarnaast nog kiezen om de vloer te laten vlinderen, dit zorgt uiteindelijk voor een mooie en gladde vloer.

Uiteraard is het bouwen van een fundering altijd maatwerk. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Brochure aanvragen?

Gommers Houtbouw is kwaliteit uit Friesland. Wij maken van uw houtbouw idee een praktisch ontwerp. Zaken als onderhoudsarm, energiezuinig en hoge kwaliteit zijn tegenwoordig erg belangrijk, daarom werken we met de beste en meest duurzame materialen. Wilt u een brochure ontvangen van dè houtbouw expert? Vraag dan hier onze uitgebreide brochure aan en dan sturen we deze u per post op.

    Ik ontvang graag jullie houtbouw brochure
    Ik ontvang graag jullie mantelzorgbrochure