Dakbedekking

De keuze voor de vorm van het dak wordt al gauw bepaald door smaak en de omgeving, wordt het een zadeldak, een plat dak of misschien een lessenaarsdak. De mogelijkheden zijn uitegbreid: een plat dak, zink, lessenaarsdak of zadel- of schilddak. Een luxe dakbedekking is een zinken felsdak.

Dakbedekking voor platte dak

Bij het platte dak is de bedekking gauw bekend. 18mm vuren puntschroten met twee lagen dakleer is de meest gebruikte oplossing. De dakrand kan dan afgewerkt worden met een aluminium daktrim of de wat luxere zinken kraal. Wat nog extra kan is kiezen voor een ‘groen’ dak. Dit zou dan een EPDM dakbedekking met Sedum kunnen zijn.

Dakbedekking punt of lessenaar

Naast het platte dak zijn er natuurlijk meerdere mogelijkheden, je kunt kiezen voor een lessenaarsdak maar ook voor een zadel- of schilddak. Als dakbedekking van deze schuin aflopende daken kun je kiezen voor antieke- of nieuwe dakpannen wat in de meeste gevallen goed aansluit bij de dakpannen op de woning.

Luxe en strakke dakbedekking

Een hele luxe en strakke dakbedekking is een compleet zinken felsdak. Daarnaast is een iets goedkopere oplossing de profielplaat, een stalen dakafwerking die lijkt op een pannendak of juist een hele strakke uitstraling heeft, profielplaten zijn in vele standaard kleuren leverbaar. Elke keer wordt het dak eerst bekleed met 18mm vuren puntschroten dakbeschot en een vochtregulerend doek.

Asbestvrije golfplaten

De goedkoopste oplossing die gekozen kan worden zijn asbestvrije golfplaten, ook hier kan men kiezen  voor een dakbeschot. Deze golfplaten zijn leverbaar in antraciet en rood. Als laatste mogelijkheid is er nog de rietgedekte kap. Een stijlvolle oplossing die wij samen met een erkende rietdekker leveren.

HWA

Omdat een goede hemel waterafvoer een noodzaak is monteren wij in de meeste gevallen bij een schuin aflopend dak een composiet dakgoot. Maar passend bij uw wensen en zeker ook passend bij de uitstraling van het geheel kunt u natuurlijk ook kiezen voor een goot van zink of zelfs van koper.

Het platte dak wordt meestal voorzien van één of meerdere dakuitlopen, dit is afhankelijk van het dakoppervlak. Hierin kan ook de keuze gemaakt worden tussen een PVCafvoerbuis of een zinken buis.

terug naar materialen

Brochure aanvragen?

Gommers Houtbouw is kwaliteit uit Friesland. Wij maken van uw houtbouw idee een praktisch ontwerp. Zaken als onderhoudsarm, energiezuinig en hoge kwaliteit zijn tegenwoordig erg belangrijk, daarom werken we met de beste en meest duurzame materialen. Wilt u een brochure ontvangen van dè houtbouw expert? Vraag dan hier onze uitgebreide brochure aan en dan sturen we deze u per post op.

    Ik ontvang graag jullie houtbouw brochure
    Ik ontvang graag jullie mantelzorgbrochure