Bouw met larikshout

Gevelbekleding van Lariks hout?

Larikshout heeft een lichtbruine kleur en kent een matige nerf. Lariks is de laatste jaren bezig met een opmars in West-Europa vanwege de uitstraling van het hout. Het is daarmee uitermate geschikt als constructiehout en vooral als gevelbekleding. Het ademt eveneens een echt Scandinavische sfeer uit.

Over larikshout

Net zoals bij vurenhout kunnen er kwasten en noesten voorkomen. Daarnaast is aan te raden om niet te dicht bij de randen te spijkeren en te schroeven. Dit geeft namelijk de kans op splijten. Larikshout is vergeleken met andere soorten hout onderhoudsarm. Een eventuele lichte groene kleur kan verdwijnen door de zon, regen en wind.

Optimaal larikshout

Bent u van plan om aan de slag te gaan met larikshout? Denk er om bij het aanwenden van beits-achtige producten op larikshout dat er vlekvorming kan optreden. Door het hout goed te ontvetten is de kans hier op minimaal (tip!).

Meer weten over larikshout?

Meer weten over het gebruik van larikshout? Laat u gerust door ons informeren, we helpen u graag verder in uw bouwproject.

Brochure aanvragen?

Gommers Houtbouw is kwaliteit uit Friesland. Wij maken van uw houtbouw idee een praktisch ontwerp. Zaken als onderhoudsarm, energiezuinig en hoge kwaliteit zijn tegenwoordig erg belangrijk, daarom werken we met de beste en meest duurzame materialen. Wilt u een brochure ontvangen van dè houtbouw expert? Vraag dan hier onze uitgebreide brochure aan en dan sturen we deze u per post op.

    Ik ontvang graag jullie houtbouw brochure
    Ik ontvang graag jullie mantelzorgbrochure