15 jaar verstand van houtbouw met Tjipco Gommers

15 jaar Gommers Houtbouw, tijd om Tjipco een paar vragen te stellen.

Hoe ben je begonnen met Gommers Houtbouw?

In het begin werkte ik nog in loondienst en alleen ‘s avonds en zaterdags was ik voor mijzelf bezig. Ik ben begonnen in Veenwouden in de oude champignonkwekerij, alles met de hand erin en eruit sjouwen. Later is er nog een loods bij  gehuurd en dat hebben we in totaal 4 jaar zo gedaan.

Benny is er vanaf het begin bij betrokken geweest, eerst voor 4 uurtjes per week administratieve taken. Het financiële gedeelte is overgenomen door Trienke en Benny houdt zich bezig met de offertes, ontwerpen en bouwaanvragen. In de werkplaats werkt Chris, al vanaf het begin als timmerman aan de slag.

Vanaf het begin hebben wij ons toegelegd op maatwerk, passend in de tuin en bij de eigenaar. Om onze naamsbekendheid te vergroten zijn we veel naar beurzen geweest zoals Huis en Tuin en Wonen en Co. Naast de unieke eigen ontworpen bouwwerken die mensen konden bekijken maakten we gelijk ontwerpen tijdens de gesprekken. Dit maakte dat we veel verkochten, de eerste keer wel 28 stuks. Nadat ik van de schrik was bekomen hebben we flink moeten puzzelen om alles rond te krijgen. Het was dan ook duidelijk dat we naar groter pand toe moesten.

Dit is de Taeke Pieterslân geworden, waar we nu nog steeds zitten. Voor het bouwen van de loods hebben we goed nagedacht over de ruimte,  de grootte en de indeling. Dat maakt dat we voorlopig niets anders hoeven. Dat is inmiddels 11 jaar geleden. Oktober 2010 is de bouw gestart, januari 2011 in gebruik genomen en mei 2011 de opening door Hilbrand visser

Kun je een voorbeeld geven van de meest uitdagende bouwwerken in de afgelopen 15 jaar?

8 jaar geleden hebben we een bijzonder gebouw in een tuin gezet met daarin een garage, sauna en kantoor. Dat was toen een grote en unieke mijlpaal maar terugkijkend is dat nu heel normaal . 

Hoe aparter hoe gekker, dat vind ik mooi zeg ik altijd maar door de jaren heen is voor ons niet veel meer apart. We hebben geen standaard bijgebouwen meer, we doen alles op maat en gaan voor kwaliteit en luxe. 

Wat vind je op dit moment het mooist in je bedrijf?

Ik heb een mooi ploegje mensen om me heen die ik vertrouwen kan. We hebben slagkracht  want we maken met z’n drieën in de werkplaats het ontworpen gebouw en we gaan daarna samen op pad om het plaatsen. Hierdoor krijg je inzicht, je weet hoe het opgebouwd is en hoe het geplaatst moet worden. We zijn een goed team, zijn goed op elkaar ingespeeld en dat bespaart een hoop ‘loze’ uren. Daardoor wordt het werk voor ons ook mooier en rustiger. En omdat ik meewerk, kan ik een hoge kwaliteit garanderen.  

Waar wordt je blij van in je bedrijf?

Ik word er blij van als klanten, die in eerste instantie niet weten wat ze willen, hier komen en dat we dan uiteindelijk een prachtig resultaat hebben neergezet. We investeren graag tijd in onze klanten want tevredenheid staat voorop.

We hebben nagenoeg geen klachten, dat komt omdat we geen prijsvechter zijn en aandacht aan nazorg besteden . Als gebouw er strak uitziet bij oplevering dan ziet het er na 10 jaar nog steeds strak uit. We werken veel met onderhoudsvrije gevelmaterialen waardoor de klant bijvoorbeeld nooit hoeft te verven. Daar wordt ik blij van; mensen gelukkig maken met een mooi op maat gemaakt bijgebouw.

Terugkijkend op de afgelopen vijftien jaar, wat waren vanuit Gommers Houtbouw je persoonlijke hoogte- en dieptepunten?

In 2018 was er in een woning van een vriend door een kachelbrand enorme schade ontstaan. Er zat water in de isolatie en de helft van de bovenbouw was afgebrand. In overleg met de brandschadeexpert hebben we besloten om het dak er af te halen en volledig nieuw op te bouwen. Samen met een hele hoop vrijwilligers hebben we dat klaargespeeld. Binnen 3 weken hing de Gommers Houtbouw vlag op het hoogste punt en binnen 6 weken waren we klaar. Dat gaf enorm veel voldoening! 

https://www.rtvnof.nl/forse-schade-aan-woning-door-brand/

Bron: RTV NOF,
29-4 was de brand.

Dieptepunt was wel beide inbraken. Je levenswerk wordt onder je handen afgebroken en je kan zelf niets doen. Ik ben een doener en rustig afwachten is niet aan mij besteed. Met de juiste mensen om mij heen heb ik het aardig kunnen verwerken en heb nu de blik naar de toekomst kunnen zetten.

Wat hebben de afgelopen 15 jaar als jou als ondernemer gebracht?

Ik denk dat je moet zorgen dat je gelukkig blijft in het leven, soms moet je er aan werken en soms komt het je aanwaaien. Toen ik voor mezelf begon heeft het veel energie gekost maar het heeft ons wel gebracht waar we nu zijn. We hebben de afgelopen jaren de ambitie gehad om ieder jaar te verdubbelen in omzet, we zijn tevreden met hoe het nu gaat.

Hoe kijk je naar de toekomst van Houtbouw?

Tegenwoordig wordt er steeds meer geïsoleerd en geventileerd, dit is de laatste jaren wel veel veranderd. We hebben folie in de wanden, dit is al vanaf het begin gedaan.

Er was toen nog geen houtbouwer die dat deed. 

Die trend hebben we wel gezet om voor goede isolatie en ventilatie te gaan. Wat dat betreft hebben we de houtbouw door de tijd heen wel veranderd, goede ideeën werden overgenomen en werden standaard.

Het oorspronkelijke ‘hokje’-bouw neigt steeds meer naar woningbouw. De mantelzorgwoningen die wij bouwen zijn volwaardige huizen. Ik verwacht dat die trend zich verder ontwikkeld.   

Wilt u ook ontdekken welke houtbouwoplossingen er bij u thuis mogelijk zijn? Benny en/of Tjipco denken graag met u mee. Vraag hier een brochure aan of maak vrijblijv­­­­­­­end een afspraak.

Deel dit item op social media
  • Facebook
  • Facebook
  • Facebook
  • Facebook

Brochure aanvragen?

Gommers Houtbouw is kwaliteit uit Friesland. Wij maken van uw houtbouw idee een praktisch ontwerp. Zaken als onderhoudsarm, energiezuinig en hoge kwaliteit zijn tegenwoordig erg belangrijk, daarom werken we met de beste en meest duurzame materialen. Wilt u een brochure ontvangen van dè houtbouw expert? Vraag dan hier onze uitgebreide brochure aan en dan sturen we deze u per post op.

    Ik ontvang graag jullie houtbouw brochure
    Ik ontvang graag jullie mantelzorgbrochure