1000ste bouwwerk van Gommers Houtbouw geplaatst bij familie Bouma in Burgum

Afgelopen week is het 1000ste bouwwerk van Gommers Houtbouw gerealiseerd. De familie was in eerste instantie niet op de hoogte van het feit dat zij het 1000ste bouwwerk van Gommers zouden krijgen. Tjipco en Benny kwamen langs met een bos bloemen en taart om deze mijlpaal samen met de familie te vieren. De familie Bouma woont al heel wat jaren tevreden net buiten Burgum.

Op een afstandje is in de laatste jaren de centrale as aangelegd en dit heeft hen niet doen besluiten te verhuizen maar alles aan te passen zodat ze toch buiten kunnen genieten zonder het geluid van de centrale as. Het erf is uitgebreid en er is rondom een geluidswal aangelegd. Mede door de verschuiving van de erfgrens kon er een nieuwe garage gebouwd worden. Door de vergroting van het erf was er de mogelijkheid om de garage ruimer op te stellen, van die mogelijkheid heeft de familie gebruik van gemaakt. Uiteindelijk is er samen met Gommers Houtbouw besloten een garage in L-vorm te plaatsen waarvan een deel gebruikt kan worden als carport en een deel als overdekte veranda. Daarnaast is er nog een grote bergruimte.

Opbouw en materialen:

De basis van de garage met carport/veranda is een betonvloer moet vorstrandfundering, hierop is een gemetselde borstwering geplaatst. Als gevelbekleding is gekozen voor red cedar in de vorm van verticaal verspijkerde kantrechte planken. De wanden zijn zodanig geconstrueerd dat het geheel zo van binnenuit geïsoleerd en afgewerkt kan worden. Voor de stoere look is gekozen voor donkergrijze raam- en deurkozijnen van merantihout, ook de sectionaaldeur is uitgevoerd in de donkergrijze kleur. Naast de carport/veranda van 6.00/6.00meter is gekozen om rondom een luifel te plaatsen wat ook het uiterlijk weer ten goede komt. Voor het dak is gekozen voor dakbeschot met folie en Nelskamp dakpannen. Het hemelwater wordt afgevoerd via de zinken mastgoten en zinken buis.

Wij wensen familie Bouma veel plezier met de berging en genieten nog even na van deze mijlpaal.

In de timelapse ziet u een impressie van het bouwproces:

Deel dit item op social media
  • Facebook
  • Facebook
  • Facebook
  • Facebook

Brochure aanvragen?

Gommers Houtbouw is kwaliteit uit Friesland. Wij maken van uw houtbouw idee een praktisch ontwerp. Zaken als onderhoudsarm, energiezuinig en hoge kwaliteit zijn tegenwoordig erg belangrijk, daarom werken we met de beste en meest duurzame materialen. Wilt u een brochure ontvangen van dè houtbouw expert? Vraag dan hier onze uitgebreide brochure aan en dan sturen we deze u per post op.

    Ik ontvang graag jullie houtbouw brochure
    Ik ontvang graag jullie mantelzorgbrochure